Taloyhtiön pihanhoito

Taloyhtiön pihanhoito onnistuu Kontrastin toimesta, joko kiinteällä kausisopimuksella tai kertaveloituksella. Paras ratkaisu riippuu kunkin taloyhtiön yksilöllisistä tarpeista.

Taloyhtiön pihanhoito voidaan ulkoistaa osittain tai kokonaan

Taloyhtiö voi ulkoistaa pihanhoitonsa osittain tai kokonaan. Tavallisinta on, että taloyhtiön kanssa tehdään yksi- tai monivuotinen kausisopimus. Tarpeen mukaan teemme mielellämme myös yksittäisiä hoitokäyntejä. Molemmat mallit sopivat meille yhtä hyvin.

Vaikka hommat muuten sujuisivatkin mukavasti talkoilla, saattaa esimerkiksi pensasaidan tai omenapuun leikkaaminen olla tehtävä, joka kuitenkin kannattaisi teettää ammattilaisella.

Sama koskee kevät- ja syyslannoitusta, kalkitusta sekä monia muita viheralueiden hoitotöitä, jotka joko vaativat erityisosaamista tai ovat sellaisia, että ne muuten jäisivät helposti hoitamatta.

Kontrastin ammattitaitoa kannattaa käyttää hyödyksi myös silloin, kun taloyhtiössä ollaan epävarmoja siitä, mitä pihalle tulisi ylipäätään tehdä. Myös kausisopimuksen piiriin kuuluu aktiivinen neuvonta ja kehitysehdotukset tarpeen mukaan.

Hallituksen kannattaa pyytää tarjoukset ajoissa

Koska taloyhtiön pihanhoito on koko taloyhtiön yhteinen asia, kannattaa hallituksen ja isännöitsijän ennakoida tulevat tarpeet jo hyvissä ajoin.

Usein hallituksella ja isännöitsijällä on lupa tehdä pihanhoitoon liittyviä päätöksiä itsekin, mutta jos pihaa on ennen hoidettu esim. talkoilla ja tehtäviä ollaan ulkoistamassa ensimmäistä kertaa, on hyvä pyytää tarjous mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta se ehditään kierrättää myös yhtiökokouksen kautta.

Ennakointi kannattaa sillä esim. puiden ja pensaiden leikkaus tulisi suorittaa (joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta) kevät-talvella ja tyypillisesti kevätyhtiökokouksen aikoihin leikkauksella olisi jo kiire.

Hyvin hoidettu piha nostaa kiinteistön arvoa

Kaunis ja hyvin hoidettu piha näkyy yleensä myös kiinteistön arvossa, joten se on taloudellisessakin mielessä järkevä sijoitus. Sen lisäksi, että säännöllinen pihanhoito pitää pihan kauniina, se pitää sen myös terveenä ja elinvoimaisena. Sellaisessa ympäristössä mieli lepää ja ihmisetkin voivat hyvin.

Ota yhteyttä

Anna taloyhtiön pihanhoito ammattilaisten osaaviin käsiin ja pyydä meiltä tarjous jo hyvissä ajoin. Täältä löydät ajantasaiset yhteystietomme »

Esimerkkejä taloyhtiökohteistamme:

Taloyhtiön pihanhoito ammattitaidollaTaloyhtiön piha-alueiden hoitoTaloyhtiön viheralueet ja istutuksetTaloyhtiön piha-alueiden hoito

Mitä taloyhtiön pihanhoito maksaa?

Taloyhtiöt ovat erilaisia ja samoin myös heidän tarpeensa. Hinnoittelumme perustuu työn määrään ja vaativuuteen.  Ohessa pari esimerkkiä siitä, millaisia palvelusisältöjä milläkin hinnalla voi odottaa.


Taloyhtiö Töölö, Helsinki

Sopimusmuoto: Kiinteä kausisopimus

Sopimuskausi: Touko-syyskuu

Sopimustyöt:

 • Ruukkuistutusten laitto ja hoito (kevät-, kesä- ja syyskukat)
 • Pensaiden ja puiden hoitoleikkuut
 • Rikkakasvien kitkeminen istutusaltaista
 • Istutusaltaiden siistintä
 • Kevät- ja syyslannoitus ja kalkitus

Hoitokäynnit: Viikoittain, tarpeen mukaan

Laskutus: Viidessä erässä

Hinta: 3400,00 e (sis. alv 24 %) Sisältää työn, tarvittavat materiaalit, jäte- ja matkakulut


Taloyhtiö Nuottalahti, Espoo

Sopimusmuoto: kertaveloitteinen

Hoitokausi: Maalis-lokakuu

Tilatut työt:

 • Istutusalueiden kevät- ja syyssiivous
 • Puiden ja pensaiden hoitoleikkuut
 • Ruukkuistutusten laitto (kevät-, kesä- ja syyskukat)
 • Laiturialueen kunnostus
 • Kuorikatteen levitys istutusalueille
 • Istutusalueiden kanttaus
 • Rikkakasvien kitkeminen istutusalueilta
 • Kivituhkakäytävien siistintä
 • Nurmikon ilmaaminen ja huolto
 • Pensasaitojen leikkuut
 • Kevät- ja syyslannoitus ja kalkitus

Hoitokäynnit: Erikseen sovitusti

Laskutus: Kuukausittain

Kustannus: n. 7200,00 e (sis. alv 24 %) Sisältää työn, tarvittavat materiaalit, jäte- ja matkakulut

Osakkaille alennusta

Tarjoamme kanssamme hoitosopimuksen tehneen taloyhtiön osakkaille huoneistopihojen hoitoa alennettuun hintaan. Mikäli taloyhtiönne on jo asiakkaamme ja haluat hyödyntää tämän edun, olethan yhteydessä hoitotiimimme Merjaan: -

Täältä löytyvät muut yhteystiedot »

PYYDÄ TARJOUS

HINNASTO