Yksittäiset hoitotyöt

Havujen kevätsuojausPeura- ja jänisverkkojen asennusKastelutKukkakasvi-istutukset ruukkuihinKertakeikatKevät- ja syyssiivousKiveysalueiden pesu ja siistintäKonsultoinnit ja neuvontaLannoitukset ja kalkitusNurmikon ilmastointi ja huoltoOmenapuiden leikkuutPensasaitojen leikkausPihan siistintä ja stailaus juhlia vartenRikkakasvien kitkentä

Sivun alkuun »

Havujen kevätsuojaus

Kun kevätaurinko alkaa helmikuulla porottamaan kirkkaana täydeltä taivaalta, mutta maa on vielä jäässä, ovat havukasvit vaarassa kuivua. Jäinen maa ei vielä luovuta nestettä juuristolle, mutta aurinko haihduttaa sitä jo neulasista. Tästä johtuen valitettavan usein näkee ruskettuneita tuija-aitoja tai yksittäisiä isoja havupuita, kuten katajia. Joinain vuosina kovat pakkaset ja vähälumiset talvet aiheuttavat tuhoja myös vanhoille havuille ja jopa luonnossa kasvaville havuille, jotka tyypillisesti ovat talvenkestävämpiä kuin nuoret taimet.

Havujen-suojausHavujen-suojaus

Kunnollisella kevätsuojauksella voidaan välttää taimien kuivuminen ja näin säästää kustannuksissa. Käytämme suojaukseen aina huokoisia materiaaleja, kuten varjostuskangasta tai säkkikangasta. On tärkeää huomata, ettei kosteus saa tiivistyä suojan alle, vaan ilman kiertäminen on tärkeää kasvien hyvinvoinnin kannalta. Kankaat on myös hyvä kiinnittää huolellisesti, jottei kevättalvinen tuuli vie niitä mukanaan. Varjostuksia on syytä seurata kevään edetessä, sillä myös lumen alta paljastuvat havut tarvitsevat kevätsuojauksen.

Suojien annetaan olla paikoillaan kunnes maa on sulanut ja kasvit saavat taas vettä juuristonsa kautta. Useimpina vuosina suojat voidaan poistaa vapuksi, mutta säistä riippuen vaihtelua on. Suojauskankaat ovat uudelleen käytettäviä ja suosittelemmekin suojausta ainakin muutaman vuoden istutuksesta eteenpäin. Aurinkoisilla ja tuulisilla paikoilla pidempäänkin.

Sivun alkuun »


Peura- ja jänisverkkojen asennus

Citykanit, rusakot, metsäjänikset, myyrät, peurat ja kauriit. Siinäpä puutarhakasveille talvivihollisia. Talvella luonnosta ei löydy helposti tuoretta ruokaa eläimille, joten ne hakeutuvat pihapiireihin ja tekevät tuhojaan etenkin puuvartisille kasveille. Ankarina talvina myös havut saavat olla osana eläinten ruokavaliota. Hyötykasvimaat suojaamme mielellämme ympärivuotisesti.

 Peura- ja jänisverkkojen asennus Peura- ja jänisverkkojen asennus Peura- ja jänisverkkojen asennus

Kasvien suojausta suosittelemme kaikille, mutta etenkin kohteisiin joiden läheisyydessä on luonnontilaisia alueita, jossa kasvit ovat nuoria, joiden ympäristössä on havaittu jyrsijöitä tai kauriita. Materiaaleina käytämme suojaverkkoa, joka kiinnitetään tukevasti, niin etteivät eläimet pääse herkuttelemaan kasvinosilla. Tärkeää on myös huolehtia, ettei lumimäärän kasvaessa verkkojen yläpuolelta aukea otollista paikkaa päästä kurkotteleman oksistoon.

Jos pihassasi vierailee eläimiä tai olet jo joutunut kokemaan vastoinkäymisiä, ota yhteyttä pihatiimiimme. Mitä aikaisemmin syksyllä olet liikkeellä, sen parempi. -

Sivun alkuun »


Kastelut

Loma-ajat sijoittuvat puutarhan kannalta rankkaan aikaan. Keski- ja loppukesä on Etelä-Suomessa usein kuivaa ja helteistä aikaa, joten monet puutarhakasvit kaipaavat kipeästi vettä. Kastelua kaipaa erityisesti nurmikko ja uudet istutukset, sekä ruukuissa olevat kausikasvit. Myös piha, jonka läheisyydessä on isoja koivuja, on kuivumiselle altis. Kuumina ja kuivina kesinä kastelua suositellaan myös perennoille, pensaille ja havuille.

Kastelu

Tarjoamme kastelupalvelua, olipa pihasi sitten pieni tai iso. Tarvittaessa tuomme letkut ja kasteluvälineet mukanamme.

Kastelua hellekausina suositellaan vähintään pari-kolme kertaa viikossa. Kastelun tulisi olla pitkäkestoista ja tapahtua mieluiten aikaisin aamulla tai myöhään illalla, jolloin vesi ei pääse haihtumaan auringon paahteessa.

Pihasuunnitelman ja piharakentamisen yhteydessä ehdotamme asiakkaillemme kastelujärjestelmien asentamista, jotka saa kauttamme asennettuina ja huollettuina. Tarvittaessa annamme käyttöopastuksen järjestelmään tai voimme ajastaa järjestelmää puolestanne.

Sivun alkuun »


Kausikasvi-istutukset ruukkuihin

Kukkivat, vuodenaikoihin sulautuvat kausikasvit tekevät pihalle vaihtuvan, omanlaisen tunnelman. Ruukkuistutuksilla on myös helppoa piristää pihan ilmettä ja lisätä viihtyisyyttä. Teemme istutuksia kuhunkin kauteen sopiviksi, juuri asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Kukkakasvit ruukkuihinKukkakasvit ruukkuihinKukkakasvit ruukkuihinKukkakasvit ruukkuihinKukkakasvit ruukkuihinKukkakasvit ruukkuihinKukkakasvit ruukkuihin

Kausia ruukkuistutuksissa voi olla jotain kolmen ja viiden välillä. Kevään ensimmäiset väriläiskät saadaan sipulikukkaistutuksilla, joista siirrytään luontevasti vapun tienoon orvokkeihin. Kesäkukilla koristetaan piha pitkäkestoiseen alku- ja keskikesän loistoon. Loppukesän istutukset koostuvat vahvoista väreistä ja erilaisista lehtimuodoista. Syksyllä on aika valmistautua jouluun ja pitkään talveen syksyisillä kasveilla.

Osaavat ammattilaisemme myös huoltavat kausikasvi-istutukset; kastelut, nyppimiset ja lannoitukset kauttamme kätevästi, vaikka koko vuodeksi. Meiltä saat myös toiveidesi mukaiset ruukut ja muut materiaalit pihan ruukkuistutuksiin.

Piditpä sitten väriloistosta tai hillitymmästä tyylistä, ota yhteyttä osaavaan pihatiimiimme -

Sivun alkuun »


Kertakeikat

KertakeikatKertakeikatKertakeikatKertakeikat

Sivun alkuun »


Kevät- ja syyssiivous

Kevät- ja syyssiivoukset ovat puutarhan hyvinvoinnin kannalta melkeinpä tärkeimmät tehtävät. Etenkin jos pihapiirissä kasvaa puita, jotka tuottavat suuret määrät lehtimassaa syksyllä, on kesyys- ja kevät siistinnät syytä tehdä huolella. Yleisimmin teemme pihan kevätsiivouksen yhteydessä seuraavia toimenpiteitä:

SyyssiivousSyyssiivousSyyssiivousSyyssiivous
 • lehtien haravointi ja muun talven aikana syntyneen roskan poistaminen
 • perenna-alueiden siistintä, jotta uusi kasvu pääsee hyvin alkuun
 • kitkennät (mitä aikaisemmin aloittaa, sitä helpommalla pääsee myöhemmin)
 • pensaiden hoitoleikkuut (kuivat, katkenneet, vaurioituneet oksat)
 • suojaverkkojen poisto, jos luonnosta löytyy jo eläimille riittävästi tuoretta ravintoa
 • talvi-istutusten vaihto keväisiin kausikukkiin

Kevätsiivous ajoitetaan yleensä mahdollisimman aikaiseen ajankohtaan, kunnes lumet ja maa ovat sulaneet. Kevätsiivouksen yhteydessä teemme usein myös lannoitus- ja kalkitustöitä, sekä puiden leikkuuta.

Syyssiivous on kevätsiivousta isotöisempi. Puut tiputtavat lehtensä vuosittain eri aikaan ja tästä syystä syyssiivousta on varsinkin isolla pihalla hyvä porrastaa. Osan kevyestä lehtimassasta (kuten koivu) voi hyvin silputa ruohonleikkurilla lannoitteeksi nurmikolle. Suurin osa lehtimassasta on kuitenkin syytä poistaa, jotta vältytään erilaisilta kasvitaudeilta. Osa lehdistä tippuu niin myöhään, että ne voi hyvin jättää siivottavaksi keväällä. Perennojen kasvustot suositellaan jättämään paikoilleen talveksi, sillä se edesauttaa perennojen talvehtimista. Puiden ja isojen pensaiden leikkuita tulee välttää syksyllä, sillä kasvitaudit ja bakteerit villiintyvät kosteissa olosuhteissa. Syyssiivoukseen kuuluvat yleensä seuraavat hoitotoimenpiteet:

 • haravointi, lehtien puhaltaminen ja lehtien poisvienti
 • omenoiden ja muiden hedelmien kerääminen maasta ja tarvittaessa puusta
 • kitkennät (mitä myöhempään jatkaa, sitä helpommalla pääsee keväällä)
 • talvi-istutukset ruukkuihin

Syyssiivous ajoitetaan säiden mukaan. Joskus puut tiputtavat lehtensä jo lokakuussa, joskus vasta marraskuun lopulla. Syyssiivouksen yhteydessä teemme usein myös lannoitus- ja kalkitustöitä, jänis- ja peurasuojaverkkojen asennusta sekä valaistuksen tarkastusta.

Teemme kaikki pihan siistintätyöt täyden palvelun periaatteella, hoidamme sovitut työt, siivoamme jälkemme ja viemme roskat mennessämme. Jos haluat huolettoman startin kevääseen tai kaipaat stressitöntä syksyä, ota yhteyttä tehokkaaseen pihatiimiimme: -

Sivun alkuun »


Kiveysalueiden pesu ja siistintä

Kivi on pinnaltaan huokoinen materiaali, joka kuluu ja patinoituu ajan myötä. Teemme vanhojen kiveysalueiden siistintää niin isoille kuin pienemmillekin alueille.

Kiveysalueiden pesu ja siistintäKiveysalueiden pesu ja siistintäKiveysalueiden pesu ja siistintä

Kiveys tummuu yleensä etenkin niiltä kohdilta joissa käyttö ja kulutus on kovinta; ajo- ja kulkuväylillä, rännien alla, viemärien vieressä ja lumenkasauspaikoilla. Kiveys jossa on paljon irtoroskaa, hiekkaa tai pikkukiviä likaantuu ja kuluu nopeasti. Myös kiveykselle levinneet puutarhakasvit, nurmikko ja rikkaruohot sotkevat osaltaan kivien pintaa.

Kivialueiden pesu on kulutuksesta riippuen suositeltavaa noin vuoden-parin välein. Pesemiseen käytämme painepesuria ja tarvittaessa kivimateriaalille sopivaa pesuainetta. Pesuainetta käytämme lähinnä hankalien tahrojen poistoon, normaaliin ylläpitopesuun riittää yleensä pelkkä vesi.

Pesun jälkeen lisäämme tarvittaessa saumaushiekka. Meiltä saat kätevästi myös kiinteiden saumausaineiden levityspalvelut ja kiveysten korjaukset. Ota yhteyttä: -

Sivun alkuun »


Konsultoinnit ja neuvonta

Onko pihallasi ongelmakohtia, joihin ei tunnu löytyvän ratkaisua? Etkö tiedä miten joitain kasveja tulisi hoitaa, vai onko pihallasi kenties sinulle tuntemattomia kasveja? Onko kiveysten siistiminen epäselvää tai kaipaatko vinkkejä miten pihaa saisi kohennettua?

Konsultoinnit ja neuvonta

Tarjoamme ammattitaitoista konsultointia ja neuvontaa piha-asioissa. Tiimissämme on asiantuntija jokaiseen pihan osa-alueeseen liittyen, suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.

Teemme konsultointia myös muun muassa asukasilloissa tai omakotiyhdistyksien tapahtumissa. Jos siis sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen: -

Sivun alkuun »


Lannoitukset ja kalkitus

Puutarhakasvit tarvitsevat säännöllistä lannoitusta ja kalkitusta säilyäkseen elinvoimaisina. Toisaalta liika ravinteikkuus saattaa myös vaurioittaa kasveja. Teemme koko puutarhan lannoitukset ja kalkitukset ammattitaidolla, arvioiden kasvin kunnon.

lannoituksetlannoitukset

Kevätlannoitukset tehdään usein huhti-toukokuussa. Kevätlannoite sisältää paljon typpeä ja se kiihdyttää kasvit nopeasti kasvuun kesää ajatellen. Kesälannoitteet ovat yleensä kukkivilla kausikasveilla ja nurmikoilla käytettäviä ravinneseoksia, jotka pitävät kasvun ja kukinnan tehokkaasti käynnissä läpi kesän. Syyslannoitteella valmistetaan kasvi talveen ja seuraavan kevään kukintaan. Oikea aika syyslannoitteen levittämiseen on elo-syyskuussa.

Nurmikolle on olemassa omat lannoitteensa, samoin kuin havuille ja rodoille. Myös useille kukkiville kasveille, kuten vaikka ruusuille ja pelargonioille on omat lannoitteensa. Saatavilla on kasvipohjaisia lannoitteita, mineraalilannoitteita ja luomulannoitteita.

Kalkituksessa otamme huomioon kasvien lajikohtaiset tarpeet. Kaikki kasvit eivät siedä kalkkia, kun taas toiset hyötyvät siitä valtavasti. Kalkin levittäminen on ajankohtaista keväästä syksyyn, ja usein se tehdäänkin kevät- tai syyslannoituksen yhteydessä. Nurmikon kalkitsemme usein huoltotöiden, kuten ilmaamisen yhteydessä.

Sivun alkuun »


Nurmikon ilmastointi ja huolto

Hyvinvoiva ja siisti nurmikko tarvitsee säännöllistä huoltoa. Leikkuut, kastelut, lannoitukset, kalkitukset, rikkakasvipoistot ja ilmastoinnit takaavat että nurmikko vihertää vuodesta toiseen. Tarjoamme käteviä nurmikon huollon paketteja, jotka säästävät Sinulta aikaa ja vaivaa.

Nurmikon ilmastointi ja huoltoNurmikon ilmastointi ja huolto

Useinmiten nurmikon huolto polkaistaan käyntiin keväällä, heti kun lumet ja maa ovat sulaneet ja kasvukausi käynnistynyt. Arvioimme nurmikon ongelmakohdat ja puutumme niihin tarvittavin toimenpitein. Yleensä vanha, kuiva tai kitukasvuinen nurmikko tarvitsee ilmastoinnin ja reilun tujauksen maanparannusta. Tällöin ilmastoimme nurmikon koneellisesti pystyteräleikkuria käyttäen. Pystyteräleikkuri rikkoo tiivistyneen maanpinnan pitkittäisillä viilloilla, jonka seurauksena nurmikon juuristo saa paremmin happea, kosteutta ja ravinteita. Tarvittaessa pystyteräleikkuri myös poistaa nurmikolta sammalta ja vanhaa nurmijätettä, joka isoina määrinä tukahduttaa nurmikon juuriston. Ilmastoinnin jälkeen nurmelle levitetään maanparannusseos, johon arvioimme juuri teidän nurmikkonne tarvitsemat ravinteet. Useinmiten seos koostuu hienosta hiekasta (parantamaan maan ilmavuutta), nurmikkolannoitteesta ja hienosta kalkista.

Tarvittaessa nurmikon ilmastoiminen toistetaan useampaan kertaan ja useampana kasvukautena perättäin. Yhtä tärkeää nurmikon huoltoa on säännöllinen ja oikeaoppinen leikkaus. Nurmikkoa tulisi kiivaimman kasvun aikaan leikata usein kerran-pari viikossa, jotta se kasvaisi tasaisesti ja tuuheasti. Jos leikkuuväli on tiuha, voi leikkuujätteen jättää huoletta nurmelle maatumaan, jolloin se toimii loistavana lannoitteena. Myös leikkuukorkeuteen tulee kiinnittää huomiota. Samoin nurmikon kastelu tarvittaessa on tärkeä huoltotyö joka kantaa pitkälle.

Teemme kaikki nurmikon huolto- ja ylläpitotyöt puolestasi ammattitaidolla. Loma-aikoinasi huolehdimme tottakai tarvittavista leikkuista ja kasteluista, kevään saat mukavasti käyntiin nurmikon ilmastoinnilla. Olethan yhteydessä tehokkaaseen pihatiimiimme: -

Sivun alkuun »


Omenapuiden leikkuut

Omenapuiden leikkaus on ammattitaitoa vaativaa työtä. Jotta puusta saadaan mahdollisimman hyvä sato, kannattaa leikkausta tehdä säännöllisesti. Leikkausten aloittaminen jo varhain takaa ilmavan ja vankkaoksaisen puun. Kuitenkaan heti istutuksen yhteydessä leikkaaminen ei ole suotavaa. Ensimmäiset leikkuut tehdään noin vuoden päästä istutuksesta.

Vanhan omenapuun leikkuussa käytämme aina hyväksi havaittuja perussääntöjä:

 • leikkaa vähän kerrallaan, useampana vuonna
 • leikkaa ennen kasvuunlähtöä tai kiivaimman kasvun jälkeen heinä-elokuussa.
 • vaurioituneet, katkenneet ja sairaat oksat poistetaan heti
 • latvan sisään kasvavat ja hankaavat oksat poistetaan mahdollisimman ajoissa
 • vältä yli 5cm paksuisten oksien leikkaamista
 • huonokuntoista puuta on vaikea elvyttää leikkaamalla

Leikkaamme puut teknisesti oikein, oikeaan aikaan ja tarkkailemme puiden kuntoa. Jos omppupuun leikkaus ei tunnu luontevalta, ota yhteyttä osaavaan pihatiimiimme: -

Sivun alkuun »


Pensasaitojen leikkaus

Kiertääkö tonttiasi joka suuntaan levähtänyt orapihlaja-aita? Onko tuija-aita saavuttanut maksimikorkeutensa jo aikapäiviä sitten, mutta leikkuut on jääneet tekemättä? Eikö syreeniaidanne kuki?

pensasleikkuu

Teemme pensasaitojen leikkuuta ammattitaidolla, ottaen huomioon kasvien lajikohtaiset vaatimukset. Pensasaidan leikkuu alkaa lehtipensaiden osalta usein jo istutuksen yhteydessä, havut taas saavat kasvaa rauhassa useamman vuoden. Vapaasti kasvavat aidanteet ja tiukkaan laatikkomuotoon kasvatettavat pensasaidat vaativat omanlaisensa hoito- ja rakenneleikkuut. Tarvittaessa toistamme pensasaidan leikkuun kolme-neljä kertaa kasvukaudessa, jotta lopputulos on silmiä hivelevän siisti. Toisinaan vanha ränsistynyt pensasaita tarvitsee rajun nuorennusleikkauksen tai jopa alasleikkuun.

Teemme kaikki pensasaitojen leikkuut kokonaispalveluna, eli hoidamme työn, siivoamme jälkemme ja viemme roskat mukanamme. Tarvittaessa käytämme apuvälineitä, kuten henkilönostimia.

Sivun alkuun »


Pihan siistintä ja stailaus juhlia varten

Ylioppilasjuhlat, syntymäpäivät, häät tai vieraita tulossa, eikä piha ole edustuskunnossa? Ei hätää, teemme pihan siivousta ja stailausta näppärällä avaimet käteen –periaatteella. Katsotaan yhdessä etukäteen pihatöiden tarpeet ja sovitaan aikataulu joka vähiten hankaloittaa juhlajärjestelyjänne. Tulemme sovitusti paikalle, tuomme mukanamme kaiken tarvittavan uusista ruukuista ja päivänvarjoista alkaen, hoidamme työt, siivoamme jälkemme ja voitte nauttia vieraidenne kanssa upeasta pihasta.

Pihan siistintä ja stailaus juhlia vartenPihan siistintä ja stailaus juhlia vartenPihan siistintä ja stailaus juhlia varten

Tarjoamme pihanhoidon perustöiden (esim nurmikon leikkaus, kitkentä, pensaiden leikkaus) ohelle muun muassa ruukkuistutuksia, leikkokukka-asetelmia, ilmapalloja, koristeita ja vaikkapa pihan stailausta tekstiileillä. Ole rohkeasti yhteydessä ja kerro tilaisuutesi erityispiirteistä. Keksitään yhdessä jotain mahtavaa!

Tämänkin mahdollistaa luova pihanhoitotiimimme. Otathan yhteyttä ajoissa, varsinkin kevään juhlakiireissä työt on hyvä päästä aloittamaan ajoissa. -

Sivun alkuun »


Rikkakasvien kitkentä

Kitkentä on monen mielestä se tylsin homma puutarhassa. Vaikka istutusalueet tehtäisiin kuinka huolella, täysin rikkakasvivapaata pihaa ei ole olemassakaan. Aina jostain puskee joku sitkeä voikukka tai ohdake, vuohenputkesta puhumattakaan.

Parhaiten rikkaruohoilta välttyy kun tekee istutusalueet alusta alkaen kunnolla. Hyvä maa-aines ja kunnon pohjat eivät tuo mukanaan siemenrikkakasveja, istutusten kattaminen taas estää rikkakasvien leviämistä tehokkaasti. Myös istutusalueiden rajaaminen on hyödyllistä rikkaruohottumisen estämiseksi.

Alusta alkaen säännöllisellä kitkennällä estetään rikkakasvien leviäminen puutarhaan tehokkaasti. Aina kun rikkakasvin alku huomataan, se poistetaan juurineen. Näin vältytään yhtäkkisiltä yllätyksiltä, että nurmikko onkin voikukkapelto ja perennapenkki täysin heinittynyt.

Teemme kitkentää tehokkaalla ammattitaidollamme joko kertarysäyksinä tai pidemmällä aikavälillä. Olipa ongelmakohtasi iso tai pieni, ota yhteyttä supernopeaan pihatiimiimme: -

Sivun alkuun »


PYYDÄ TARJOUS

HINNASTO