PIHASUUNNITTELU

Pihasuunnittelu monipuolisesti Kontrasti Oy:ltä. Olet sitten rakentamassa uutta omakotitaloa, muuttanut uuteen pientaloasuntoon, jossa on oma piha tai haluat uudistaa jo olemassa olevaa pihaasi, niin pihasuunnittelun teettäminen kannattaa aina.

Suunnittelutyömme on aina vuorovaikutusta asiakkaan kanssa, joten yhteydenpitoon kannatta myös varata hieman aikaa. Parhaimpaan lopputulokseen päästään, kun pihasuunnittelija ymmärtää asiakkaan toiveet ja tietää pihan toteutukseen ajatellun budjetin sekä miten ja millä aikataululla piha on tarkoitus toteuttaa.

Pihasuunnittelu ja prosessin eteneminen

Pihasuunnittelun lähtötiedoiksi tarvitaan suunnitelmatyypistä riippuen asemapiirros tontista (tai muu pohjakuva suunniteltavasta alueesta), josta ilmenee rakennusten paikat sekä vähintään korkeuskäyrät ja tontin kulmakorot. Rakennuksista tarvitaan piirustukset pohja- ja kulmakorkoineen. Luonnossuunnitelman voimme tehdä esimerkiksi itsemitatun kartta-aineston pohjalta.

Suunnitelma piirretään CAD-pohjaisella VectorWorks -ohjelmalla tasokuvana (2D) väreillä havainnollistaen.

Suunnitelman tarkkuus ja ohjeistus mahdollistavat pihan toteutuksen itsenäisesti sekä työn tilaamisen viherrakentajan toteuttamana.

Pihasuunnittelu - palvelut

Valitse alta sinun tarpeisiisi sopivin suunnittelupalvelu ja ole yhteydessä niin keskustellaan lisää!

Ota yhteyttä suunnittelutiimiimme: - / 050 3252845 tai täytä yhteydenottolomake

Meiltä myös pihasuunnitelmien toteutus

Meiltä saat saman katon alta saumattomasti, ammattitaidolla ja kustannustehokkaasti myös piharakentamiseen sekä pihanhoitoon liittyvät työt.

Laadukas pihasuunnittelu Kontrastilta

KONSULTOINTIKÄYNTI

KENELLE

Sinulle, joka olet kiinnostunut pihasuunnitelman tilaamisesta, mutta haluat ensin kartoittaa pihasi tilannetta ja tavata suunnittelijan tai haluat vain konkreettisia vinkkejä pihan ongelmakohtiin.

SISÄLTÖ

Konsultointikäynti kestää 1-2 tuntia, jonka aikana keskustelemme pihatoiveistanne ja annamme neuvoja ja vinkkejä. Konsultoiva suunnittelija voi tehdä paikan päällä tarvittaessa havainnollistavia käsin piirroksia, mutta varsinaista suunnitelmaa käynti ei sisällä.

HINTA

220 € sisältäen kilometrikorvaukset 20km säteellä toimistoltamme. Säteen ulkopuolelle kilometrikorvaus 1,3€/km.

Huom! Mikäli konsultointikäynnin jälkeen tilaat pihasuunnitelman, konsultointikäynnin hinta hyvitetään kokonaisuudessaan.

Sivun alkuun »


LUONNOSSUUNNITELMA

Pihasuunnittelu - malli kevyestä luonnossuunnitelmasta

KENELLE

Soveltuu parhaiten ”tee se itse” -rakentajalle ja vanhan pihan kunnostajalle, joka haluaa paperille suuntaviivat ja perusideat pihasta.

Voimme tehdä suunnitelman koko pihasta tai pienemmästä osa-alueesta kuten sisäänkäynnistä oleskelupihasta jne.

SISÄLTÖ

Luonnossuunnitelma sisältää asiakkaan kanssa sovitut asiat pihan yleisilmeen ideoinnista kasvillisuus-

ja materiaaliehdotuksiin. Luonnossuunnitelma ei ole mittatarkka ja jättää pelivaraa myös asiakkaan omalle viherpeukalolle.

Huom! Suunnitelma ei sovellu urakkatarjouksen pohjaksi sen materiaalien määrittelyn ja menekkien sekä mittatarkkuuden puutteiden vuoksi. Voimme halutessasi toteuttaa pihan tuntityönä paikan päällä laskettujen materiaalimenekkien mukaan. Luonnossuunnitelmaa voidaan myös jatkaa muutaman tunnin lisätyönä sellaiseen vaiheeseen, että urakkatarjouksen laskeminen on mahdollista.

HINTA

950,00 € (pihan koko noin 500-1500 m² tasamaalla. Mikäli pihasi poikkeaa koon ja korkeuserojen suhteen, kysy kohdekohtaista tarjousta)

Sivun alkuun »


ALUSTAVA SUUNNITELMA

Pihasuunnittelu - Malli kattavasta luonnossuunnitelmasta

KENELLE

Soveltuu ennen kaikkea uudiskohteen pihasuunnitelmaksi jo varhaisessa vaiheessa talonrakennusprojektia. Suunnitelma voidaan aloittaa heti kun lupakuvat ovat valmiina tai tehdä yhteistyössä arkkitehdin kanssa jo ennen lupahakemuksen jättämistä. Suunnitelmaa voi talon rakentamisen edetessä jatkaa toteutussuunnitelmaksi tai se soveltuu sellaisenaan hyvin myös omatoimiselle pihan rakentajalle.

SISÄLTÖ

Alustava suunnitelma on kattava ja tarkka piirros pihasta toimintoineen. Suunnitelma ei kuitenkaan sisällä tarkkoja materiaali- ja kasvivalintoja.

Suunnittelija huomioi tontilla säilytettävän ja suojattavan kasvillisuuden, kuten mahdolliset kivet ja lohkareetkin.

Suunnitelman ohjeilla piha-alueen keskeisimmät maamassojen siirrot ja sijoittelut voidaan tehdä kustannuksia säästäen rakennuksen maaurakoinnin yhteydessä.

Suunnitelma antaa kokonaiskuvan unelmiesi pihasta jo taloprojektin alkuvaiheessa, vaikka pihan toteutus ei tuntuisikaan vielä ajankohtaiselta!

Huom! Alustava suunnitelma ei sellaisenaan sovellu urakkatarjouksen pohjaksi sen materiaali- ja kasvillisuusvalintojen sekä menekkilaskelmien puutteiden vuoksi.

Halutessasi toteuttaa osan pihasta, kuten istutukset, reunatuet ja nurmetuksen itse oman ajan puitteissa, voimme antaa tarjouksen näitä edeltävistä viherrakentajan ammattitaitoa ja työkoneita vaativista työvaiheista. Voimme tehdä esimerkiksi koneelliset pohjatyöt, kivirakentamisen ja pihan muut yksityiskohdat aina siihen asti mistä koet omatoimisen rakentamisen olevan sinulle mieluisaa. Tarjouksen laskeminen edellyttää aktiivisuuttasi materiaalivalinnoissa.

Alustavaa suunnitelmaa on helppo jatkaa toteutussuunnitelmaksi yksityiskohtineen, jolloin urakkatarjouksen laskeminen on mahdollista suoraan asiakirjoista. (hinta n.*950,00€)

HINTA

1 450,00 € (pihan koko noin 500-1500 m² tasamaalla. Mikäli pihasi poikkeaa koon ja korkeuserojen suhteen, kysy kohdekohtaista tarjousta)

Sivun alkuun »


TOTEUTUSSUUNNITELMA

Pihasuunnittelu - Malli toteutustason pihasuunnitelmasta

KENELLE

Ehdoton ratkaisu sinulle, joka haluat teettää pihan rakentamisen ”avaimet käteen” -periaatteella ja mahdollisesti kilpailuttaa rakentamisen ennen urakkasopimusta. Kokonaisvaltaisia pihasuunnitelmia teemme niin uudiskohteisiin kuin vanhan pihan remonttikohteisiinkin. Soveltuu hyvin myös ”tee se itse” -rakentajalle, joka haluaa tarkan suunnitelman, jonka mukaan rakentaminen sujuu ilman sen suurempaa soveltamista.

SISÄLTÖ

Sisältää sekä alustavan, että siitä jatketun valmiin toteutussuunnitelman sekä kustannusarvioin pihan rakentamisesta. Suunnitelmavaiheiden välillä voidaan pitää taukoa esimerkiksi talonrakennusprojektin aikataulun sitä vaatiessa. Suunnitelma on kaiken kattava, pihan yleisilmeen ideoinnista ja toimintojen sijoittelusta korkoihin, mittoihin sekä tarkkoihin kasvi- ja materiaalivalintoihin.

HINTA

2 400,00 € sisältäen alustavan suunnitelman 1450,00€ ja siitä jatketun toteutussuunnitelman *950,00€ (pihan koko noin 500-1500 m² tasamaalla. Mikäli pihasi poikkeaa koon ja korkeuserojen suhteen, kysy kohdekohtaista tarjousta)

Sivun alkuun »


talvikauden kampanjatarjous

Talvikauden tarjous: Luonnossuunnitelma 490€

  •  Sisältäen konsultointikäynnin ja puhtaaksipiirron/luonnossuunnitelman
  • Kohteisiin, jotka sijaitsevat yli 15km toimistoltamme lisätäänn kilometrikorvaus 1,3€/km

(Tarjous voimassa 1.11-31.3)

Pyydä tarjous »

PYYDÄ TARJOUS

HINNASTO